Loes Leusink

Loes Leusink is relatietherapeut bij De Minstroom

Mijn achtergrond

Ik ben Loes Leusink en ben geboren in Enschede. Nadat ik mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening had afgerond ben ik naar Utrecht verhuisd. Dit is waar ik intussen alweer enige jaren woon met mijn man en kinderen.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest op verschillende plekken binnen de hulpverlening. Mijn interesse in het systemisch werken en wat je als individu tegenkomt in een relatie komt voort uit mijn ervaring binnen de pleegzorg. Daar werk ik intensief met gezinssystemen en de patronen die spelen in de relaties tussen mensen. Naast deze werkzaamheden verzorg ik twee dagen relatietherapie bij De Minstroom.

Mijn visie op relatietherapie

Hoe kan je autonoom zijn en blijven, maar tegelijkertijd in verbinding blijven met de ander? Voor veel mensen een hele worsteling. Ik heb de stap genomen om mij hier verder in te verdiepen en mij te gaan specialiseren tot relatietherapeut. In 2018 heb ik mijn opleiding aan het Kempler Instituut voor Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en GestaltGezinstherapie afgerond.

Aan het werk zijn met partners in een relatie en samen op zoek gaan naar de soms hardnekkige patronen ligt mijn passie. Hen helpen uitspreken naar elkaar, waar de pijn, maar ook de eigen behoeften liggen waarna je weer dichter bij je partner komt en je weer verbonden voelt, in plaats van allebei op een eilandje te komen, is waar ik als therapeut in geloof. Het is fijn om hier een bijdrage in te hebben.

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld en niet gezegd gaat de meeste liefde verloren”

Khalil Gibran