Relatiecoaching

Wat is relatiecoaching?

Relatiecoaching is een vorm van coaching waarbij je je relatie naar een hoger plan brengt. Elke relatie heeft een bepaalde cyclus en deze begint vaak bij de zogenoemde honeymoonjaren. Dit zijn de eerste jaren waarin stellen vooral verliefd zijn. De nieuwsgierigheid naar elkaar is groot, want er is ook nog veel te ontdekken. Ook op seksueel vlak ervaren stellen passie en verbondenheid met elkaar. De honeymoonjaren duren meestal 1 tot 3 jaar, maar dit is geen wetenschap. Na deze eerste periode komt er een fase waarin partners elkaar al beter kennen. De wens om de relatie dan meer verdieping te geven, breekt aan. Dit is het moment waar relatiecoaching begint. Want hoe verdiep je je relatie? Een relatiecoach kan dit helpen uitzoeken en jullie hierbij op weg helpen.

Ben je tevreden over je relatie, maar zou je meer verdieping willen, dan kan relatiecoaching je helpen. Ook dat biedt De Minstroom.

Voor wie is relatiecoaching bedoelt?

Relatiecoaching is bedoelt voor iedereen die zijn of haar relatie wilt ontwikkelen.
* Jonge stellen die pas een relatie met elkaar zijn begonnen.
* Stellen die de relatie een 6 of 7 geven, maar een 9 willen.
* Stellen die een baby’tje hebben gekregen.
* Stellen waarvan de kinderen net het huis zijn uitgegaan.
* Stellen die met pensioen zijn gegaan.
* Stellen die met verlies te maken hebben.
* Stellen die het lastig vinden om over hun seksualiteit te praten.
* enz.
maar ook:
* familierelaties (ouder(s)-kind(eren), zus-zus, neef-nicht, enz)

De lijst kan nog veel langer gemaakt worden. De kern blijft dat jullie je relatie graag naar een hoger plan willen brengen.

De Minstroom biedt relatiecoaching aan voor (echt)paren die hun relatie willen ontwikkelen.

Verschil relatiecoaching en relatietherapie

Er is een verschil tussen relatiecoaching en relatietherapie. Dit verschil wordt duidelijk in de hulpvraag van de cliënt. Als de cliënt een probleem heeft dat hij of zij wilt oplossen, praten we van relatietherapie. Therapie komt van het Griekse woord therapeia en betekent behandeling. De sessies zijn gericht om het probleem te behandelen en op te lossen. Als het probleem niet opgelost zou worden, betekent het vaak dat het (echt)paar vaak niet meer met elkaar verder wilt.

Bij relatiecoaching is het vertrekpunt geen probleem, maar de wens van de cliënt om persoonlijk te groeien. Er is geen probleem dat opgelost wordt, maar het goede dat aanwezig is, wordt versterkt. Een stel wil bijvoorbeeld beter met elkaar leren communiceren. Of er is net een kindje gekomen en beide willen voorkomen dat er voor hen samen geen tijd meer overblijft. Als de wens tot relatiegroei niet ingevuld wordt, zal het stel toch bij elkaar blijven. Dit is anders dan bij relatietherapie, zoals zojuist net aangegeven.

Aanmelding

Indien je meer wilt weten over relatiecoaching kan je ons altijd bellen. We staan je graag te woord. Heb je al besloten om je aan te melden, klik dan op de button. We zien je graag in onze praktijk.