Ben je ontevreden over je relatie? Wordt er nooit gepraat of is er geen sex meer? Is je partner vreemdgegaan? Staan jullie op het punt om uit elkaar te gaan? Dan is het de hoogste tijd om specialistische hulp te zoeken in de vorm van relatietherapie. Niet iedere therapeut is gespecialiseerd in relaties. Peter Vergeer en Loes Leusink zijn onze relatietherapeuten. Zij verzorgen relatietherapie bij De Minstroom. Zij helpen mensen met relatieproblemen en helpen hen, om de vaak dieperliggende problemen, zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Waarom relatietherapie?

Met vragen over je relatie of met vragen over relatietherapie kun je terecht bij De Minstroom. De Minstroom is hierin gespecialiseerd. Er zijn een groot aantal redenen om hulp voor je relatie in te schakelen:

 • Je bent nieuwsgierig hoe je relatie zich nog verder kan ontwikkelen.
 • De relatie voelt meer als een broer-zus relatie dan als een liefdesrelatie.
 • Je hebt de wens om je meer verbonden met je partner te voelen.
 • Er zijn te veel ruzies tussen jou en je partner.
 • Je ervaart de relatie als beklemmend.
 • Er wordt te weinig of niet meer gevreeën.
 • Je partner is jou ontrouw geweest.
 • De conflicten lopen zo hoog op dat er geduwd of geslagen wordt.

Op deze pagina lees je meer over relatietherapie. Wat is relatietherapie, hoe ziet de therapie eruit, welke stappen worden doorlopen, welke methodes gebruiken wij, maar ook waar je op kunt letten bij het kiezen van een, voor jullie, prettige relatietherapeut.

Relatietherapie van De Minstroom

De ervaring leert dat voor het traject van de relatietherapie 12 tot 15 gesprekken nodig zijn. Dit proces is op te delen in 3 fasen:

 • De eeste fase worden de conflicten geplaatst in jullie relatiepatroon. Ook worden de aanwezige (hechtings)kwetsuren blootgelegd. Door de relatiepatroon en de kwetsuren (zowel de eigen- als die van de partner) te begrijpen, nemen de conflicten af.
 • In de tweede fase worden de kwetsuren verder behandeld waarna ze minder opspelen. Ook vindt er een verdieping in de gesprekken plaats. Deze verdiepende gesprekken zorgen het meest ervoor dat de relatie weer sterk wordt.
 • Tijdens de derde fase vindt feitelijk de borging plaats. Het zorg ervoor dat ook in de jaren daarna jullie nog veel profijt van de behandeling zullen hebben.

Hoe verloopt de behandeling?

Indien jullie besloten hebben om een afspraak te maken, volgen er een aantal stappen:

 1. Jullie maken eerst een afspraak via de afsprakenmodule (klik onderaan de pagina of ga er heen via het menu). Als je een afspraak geboekt hebt, ontvangt je een bevestigingsmail. Let op, je dient eerst een account aan te maken zodat je gegevens beschermd zijn.
 2. Daarna ontvang je een tweede mail met daarin 2 vragenlijsten als voorbereiding op het eerste gesprek. Hou er rekening mee dat het een paar werkdagen kan duren voordat je deze mail ontvangt.
 3. Het eerste gesprek is een intakegesprek. In dit gesprek vertellen jullie waarbij je hulp wilt en de therapeut kan vertellen hoe de behandeling eruit zal zien. Ook kan je nagaan of je een klik met de therapeut ervaart. Wij vinden dit belangrijk, omdat je je comfortabel bij de therapeut moet voelen.
 4. Na het gesprek kiezen jullie of je met de gesprekken door wilt gaan. Als jullie door willen gaan, plan je de volgende afspraak via de afsprakenmodule in.

Emotionally Focused Therapy

De Minstroom biedt relatietherapie in Utrecht en omgeving aan. De basis waarop de hulp aangeboden wordt is EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is.

Wilt u meer weten over EFT bij De Minstroom, dan kunt dit hier vinden.

Relatietherapie, werkt dat altijd?

Relatietherapie is zeker geen garantie op een leven lang samen. Maar uit onderzoek blijkt dat de resultaten hoopgevend zijn. Uit verschillende wetenschappelijke studies komt naar voren dat paren die relatietherapie hebben gevolgd, ook jaren daarna hun relatie nog positief waarderen.

Gelukkig stel

Wat onderscheidt relatietherapie bij De Minstroom?

Als je besluit in relatietherapie te gaan, wil je natuurlijk de beste therapeut. En terecht. De Minstroom onderscheidt zich op de volgende manieren.

 • De Minstroom werkt met therapeuten die gespecialiseerd zijn in relatietherapie. Behalve hun gedegen opleiding zijn zij ook voortdurend met relatiegesprekken bezig. Ze hebben dus zeer veel ervaring.
 • Iedereen moet kunnen profiteren van relatietherapie. Daarom hanteert De Minstroom scherpe tarieven.
 • We zijn er ook echt voor onze cliënten. Het is niet voor niets dat onze cliënten ons met een dikke 8 waarderen.
 • We begrijpen dat veel mensen overdag werken. Om die reden is het mogelijk om ’s avonds een afspraak te boeken.
 • De Minstroom is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Meer informatie nodig?

Mocht je vooraf meer over de behandeling of over vergoedingen willen weten, kan je altijd contact opnemen. We doen ons best om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Je kan natuurlijk ook direct een afspraak boeken.